Display-ul Xiaomi Redmi 9 este un ecran de 6,53 inci, cu o rezoluție FHD+ de 2340 x 1080 pixeli și un raport de aspect de 19,5:9. Acesta este un ecran LCD IPS, care oferă o gamă largă de culori și o luminozitate ridicată, ceea ce îl face ușor de utilizat în condiții de iluminare puternică.

De asemenea, ecranul are o protecție împotriva zgârieturilor și a altor deteriorări minore, datorită sticlei Corning Gorilla Glass 3.

În ceea ce privește performanța, ecranul Redmi 9 oferă o experiență vizuală excelentă, cu detalii clare și o imagine bine definită. Cu toate acestea, la această dimensiune a ecranului și cu această rezoluție, densitatea pixelilor este relativ mică, de aproximativ 395 ppi, ceea ce înseamnă că nu veți obține cea mai bună claritate a imaginii.

În general, ecranul Redmi 9 este unul bun pentru un smartphone de buget, oferind o experiență vizuală bună și un nivel decent de protecție împotriva deteriorării.

Cat costa inlocuirea ecranului Xiaomi Redmi 9?

Preturi inlocuire display original Xiaomi Redmi 9

  • Display Xiaomi Redmi 9 – 350 ron
  • Display Xiaomi Redmi 9T – 350 ron
  • Display Xiaomi Redmi 9A / 9C / 9AT – 300 ron

Ecranele Xiaomi sunt originale Servicepack, montajul este inclus si garantia de 90 de zile.

Momentul în care trebuie înlocuit ecranul unui Xiaomi Redmi 9 depinde de uzura acestuia și de cât de mult este folosit telefonul. De obicei, ecranele de pe telefoanele moderne sunt destul de rezistente și pot dura până la câțiva ani fără să fie înlocuite.

Cu toate acestea, dacă ecranul a fost zgâriat sau fisurat, acesta ar trebui înlocuit cât mai curând posibil, deoarece aceste deteriorări pot duce la probleme mai grave pe termen lung. În general, dacă observați că ecranul telefonului dvs. prezintă probleme, cum ar fi pixeli morți, linii verticale sau orizontale, sau dacă ecranul a fost crăpat, ar trebui să căutați un service Xiaomi pentru a înlocui ecranul.